Mnenja strank

V slabem letu odkar sem začel s prodajo sekalnikov sem jih oddal več kot 20. Sicer nimam veliko stikov s strankami in še kar jih imam so običajno zaradi težav s sekalnikom. Zato je še toliko bolj zgovoren podatek, da so, razen ene izjeme, s strojem zadovoljni. Tudi zato ker stranke in težave jemljemo resno. Natančneje – 4x smo reševali težave in vsakič smo jih rešili.

Nekaj besed smo izmenjali tudi v pisni obliki (brez popravkov in rezov).

Stranka 1 iz Prekmurja (po tem ko sem poslal nove nože ker so se stari poškodovali ker je bila glavna os slabo pritrjena):

Pozdravljen!
Hvala za nože! Z veseljem jih plačam, saj sem stroj poštimal, pritrdil in do danes 28.11. namlel cca. 30 kubikov sekancev. Pošiljam nekaj slikic, če se bo kaj dalo razbrat na njih.. Mislim, da je vse povzročil nezategnjen vijak na glavni osi (notranji ležaj). Pred prednjim ležajem (pri jermenih) so bile varovalke nezategnjene! na vsakeme ležaju sta dve. Če se kaj razumem na vijake bi to bil vijak z navojem 8/1. ??? Tudi jermenje je bilo popolnoma zrahlano, zato upravičeno sumim”, da je nekdo verjetno pozabil to pregledati in pritrditi. Še dobro da sem po kakih 15 minutah snel slušalke in zaslišal kovinski zvok , ter takoj ustavil. Če bi mlel še kakih 10 minut bi najbrž bla katastrofa na stroju. Pri nas v Murski Soboti nikjer ne dobim teh varovalk! če bi jih kjerkoli vi nabavili, vas prosim za nekaj komadov, da jih imam v rezervi. PA NOČEM ZASTONJ.
Pa še nekaj izkušenj na prve ure dela s strojem.
kontra nož je bil od rezil oddaljen skoraj pol cm, kar je povzročilo, da ni vleklo lesa, ker se je spodnji del upognil navzdol in oviral vlek. Ko sem to poštimal pa vleče lepo, včasih je potrebno malo pomagati s pritiskom na ročico valja, da se bolj primejo zobje. Sekal sem nekje okoli 10/15 cm akacijo (IMT 549 JE KAR DOBRO KADIL) borovina teh dimencij pa gre tekoče, prav tako krajniki. Hlodovino bora od 5 do 15 cm sva dva v eni uri namlela kakih 4-5 prostorninskih metrov (delala sva pa kot črna živina), tako da zagotavljam, da se da kar veliko tega naredit, seveda mora biti les na kupu.Tu uro stroj ni bil niti za sekundo brez lesa.
Če pozabim na porodne težave, lahko rečem da sem zadovoljen s strojem…pa da ga nebom hvalil….videli bomo koliko bo prenesel, saj ga “šparali” ne bomo.
sem se kar razpisal.
pa lep pozdrav ..

Nekaj mesecev kasneje po tem ko sem poslal nove varovalne vijake, ker so se stari odvili, verjetno tudi zaradi precej intenzivne uporabe:

Pozdravljen. Zmleli smo vse skupaj cca 100/ 150 kubikov. Nože še nisem zamenjal, samo brusim stare. Večinoma meljemo akacijeve krajnike, vmes so tudi debelejši… imt 549 kar pojenja, in če v tem trenutku nisi pri ročki za vleko materiala, pride do velikih vibracij celega stroja. Menim, da je to tudi vzrok, da se varovalke ” sprostijo”. Podaljsali smo tudi izmetno cev za kakih 50 cm (tako nam pač prostor narekuje), tudi to je dodatna obremenitev.. Kot sem omenil, ga “ne šparamo”, in  ga tudi ne bomo. Stroj je dobro zasnovan, mogoče kakšne malenkosti, katere sem dodal.  (močnejše vzmeti za boljšo vleko, privaril sem na levi strani pod valjem cca 1 cm debelo pločevino, ker sta noža puščala skrajno desno pod valjem neodrezano. Radius nožev ni dosegal tega desnega kota. PONAVLJAM.. zadovoljen sem s strojem, je pa kar nekaj takih malenkosti za popraviti. Sam se smatram za iznajdlivega pa mi to ni problem.. Je pa že kar nekaj mojih strank izrazilo željo za nabavo stroja. ??? Če vam bo kdaj dopuščal čas , bi se oglasili pri meni doma (mogoče kak izlet v prekmurje). Če ste resen prodajalec teh strojev, sem prepričan, da vam bodo moje izkušnje prišle prav. Če se drugi uporabniki niso oglasili, je lahko dvoje. Ali res meljejo samo vejevje do 5-8 cm (mi meljemo 10 ali več), ali pa malenkosti odpravijo pa je to to. Po vsej verjetnosti pa je pri našem stroju bil problem na začetku, ker nismo opazili zrahljane vijake na notranjem ležaju  glavne osi. Ko sem to opazil na nožih, se je pa mogoče že kaj “znucalo” na nosilih ležaja.  Kakorkoli že, predstavljajte si krajnik akacije širok nekje 15 cm in v sredini cca 10 cm debeline.Je potrebno moči in vzdržljivosti materiala da to prebavi. Če še dodam, da je vlek v stroj zelo hiter, tako de je večkrat potrebno dvigniti valj zaradi preobremenitve izpušne cevi. Opažam tudi, da reže lažje kot pa izpihuje. Še to, prijatelju smo mleli borove krajnike cca 1,3 kubika. Z to smo porabili kake tričetrt ure, naneslo je preko 2,5 kubika sekancev, pogon je bil en star traktor letnik 1957-22 ks.
Nametal sem vam en kup opažanj. Upam, da nisem tečen ali nadležen, rad povem svoje mnenje in opažanja. Če to kdo izkoristi ali ne, je pa druga zgodba.
pa lepo pozdravljen..

Stranka 2, tudi po težavah:

Danes sem malo preizkušal. Vse deluje odlično! Zagotovo bom sekalnik priporočal vsakemu! Le malo še bom počakal, da vidim, če še slučajno kaj ne “zruži”.
Lep pozdrav,

> Dne 19. apr. 2013 22:14 je *** napisal/-a:

> Pozdravljeni!
> Vsekakor bi vam nocoj itak napisal mail, a cez dan ni bilo casa. Nocoj sem bil na eni prireditvi kjer so imeli motilec mobilnikov, ki pa ocitno ni popolnoma > blokiral.
> Noze sem dobil in sekalnik sestavil ter poskusil z mletje. V 20ih minutah sem s sinom namlel slab 1,5m2. Ni slabo!
> Zaenkrat vse deluje. Hvala za hitro poslane noze! Ce jutri ne bo dezja, bom mlel vecino dneva. Porocilo sledi!
> Hvala in lp,

>> Dne 19. apr. 2013 20:59 je “Štefan Hladnik” napisal/-a:

>> Jaz sem klical pa so tezave na liniji … ste dobili noze? Ste resili problem?

>>> On 16 Apr 2013 15:11, “Štefan Hladnik”  wrote:

>>> Bomo poslali nože in vijake še danes ali pa vsaj jutri zjutraj. Lahko je bila tudi kakšna smet pod nožem ali pa enostavno smola.

>>> Hvala za slike – mi bojo prav prišle da razložim kitajcu kaj se je zgodilo.
>>> In hvala za konstruktiven pristop :)

stroji za nas in za vas